آخرین اخبار
کد مطلب: 77352
غني‌سازي ?? درصدي ظرف ?? ساعت قابل بازگشت است/امر و نهي نمي‌پذيريم
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 536



به گزارش  سلام لردگان به نقل از خبرگزاري فارس، محمدجواد ظريف رئيس دستگاه ديپلماسي کشورمان در سخناني در گردهمايي سراسري مسئولان دفاتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌ها در تالار علامه اميني کتابخانه دانشگاه تهران با اشاره به لزوم نزديکي علم و دين در راستاي اهداف جمهوري اسلامي ايران تاکيد کرد که دستگاه سياست خارجي نياز به نقدها و نظرات محيط علمي دانشگاه دارد.

*نياز دستگاه سياست خارجي به نقدها و نظرات محيط علمي دانشگاه

وي خواستار شکل‌گيري رابطه‌اي نهادينه بين دستگاه سياست خارجي و حوزه و دانشگاه شد و افزود: چنين کاري براي تبيين سياست خارجي ضرورت دارد.

ظريف اظهار داشت: اگر مطالب توليد شده در موسسات تحقيقاتي و دانشگاهي را نگاه کنيم متوجه مي‌شويم که آنها درباره مولفه‌هاي جديد در فضاي بين‌المللي صحبت مي‌کنند که در آن تاکيد مي‌شود دوران جنگ سرد تمام شده است.

وي با اشاره به ويژگي‌هاي فضاي جنگ سرد تصريح کرد که در چنين فضايي دو ابرقدرت چارچوب‌ها را در محيطي متصلب شکل داده بودند که در آن پيروزي و شکست در همين چارچوب تعريف مي‌شد.

وزير امور خارجه ايران در ادامه با اشاره به اينکه پس از جنگ سرد آمريکا دچار توهم شکل‌گيري نظم نوين جهاني شده بود تصريح کرد که با فاصله اندکي مشخص شد که اين نظريه توهمي بيش نبود.

وي با بيان اينکه اکنون جهان در يک دوره انتقالي طولاني قرار گرفته تاکيد کرد که کسي دقيق نمي‌داند آينده نظام بين‌المللي چگونه خواهد شد.

ظريف با بيان اينکه در چنين فضايي نومحافظه‌کاران آمريکايي در اين توهم بودند که در دوره گذار بايد با استفاده از ابزار نظامي قدرت موقت آمريکا را نهادينه کنند.

وي با اشاره به شکست به‌کارگيري ابزار نظامي توسط آمريکايي‌ها در جهان تصريح کرد که اکنون نشان داده شده که جهان در دوره گذار است.

*نبايد مصرف کننده حوزه علم و شناخت باشيم

وزير امور خارجه کشورمان در ادامه با بيان اينکه از جمهوري اسلامي بايد نظريه‌ها براي فهم و تحليل و توجيه و شکل‌دهي به آينده توليد شود،ابراز داشت: ما شاهد تفاوت‌ها در نظريات آينده‌پژوهي آمريکايي‌ها، چيني‌ها و روس‌ها و اروپايي‌ها هستيم که اين نشان مي‌دهد آنها علاوه بر اينکه به دنبال فهم جهان هستند به دنبال القاي نظرات خود و آينده‌سازي نيز هستند.

رئيس دستگاه ديپلماسي کشورمان با اشاره به نقش مهم محيط‌هاي دانشگاهي در نظريه‌پردازي و شناخت نظام بين‌المللي تاکيد کرد که ما نبايد مصرف‌کننده حوزه علم و شناخت باشيم.

ظريف با بيان اينکه مهمترين مبناي قدرت جمهوري اسلامي خودباوري است تاکيد کرد که ما تاکيد داريم که حرف و ديدگاه خود را داريم و دنبال مدل و ديدگاه ديگران نمي‌رويم.

ظريف با بيان اينکه قدرتمند بودن ايران نه به خاطر قدرت نظامي- که البته قدرت نظامي نيز داراي اهميت است- بلکه به برکت انقلاب اسلامي امام خميني(ره)، مقام معظم رهبري، مردم و شهدا اين اسلام است، گفت: اينها پايه قدرت ما شده است که اگر اين پايه را بپذيريم ديگر نظريات ديگران را نوشخوار نمي‌کنيم.

وي با بيان اينکه کپي‌برداري صرفا به تقويت ديدگاه‌ها و نظريات ديگران کمک مي‌کند تصريح کرد که نظريه‌پردازي بايد بومي و براساس مباني قدرت داخلي باشد.

وي مباني قدرت واقعي ايران را خودباوري مردم دانست و افزود: به برکت پيام امام مردم به اين خودباوري رسيدند که ديگران نمي‌توانند چيزي را به آنها تحميل کنند و مردم نشان دادند که ديدگاه خود را پاي صندوق راي نشان مي‌دهند.

وي با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري در پاي صندوق راي که تاکيد کرده بود راي مردم حق‌الناس است تصريح کرد که اين سخنان بحثي به حقوق بشر افزود و اين اطمينان را ثابت کرد که بزرگترين سرمايه اجتماعي ما است.

*ايران الگوي منطقه

ظريف در ادامه با اشاره به اينکه جمهوري اسلامي طي 35 سال گذشته به الگويي در منطقه تبديل شده که پس از هر رئيس‌جمهور، رئيس‌جمهوري با ديدگاه‌هاي متفاوت به قدرت مي‌رسد تاکيد کرد که امروز در منطقه سکولاريسم افراطي و افراط‌گرايي مدعي اسلام شکست خورده است و آنچه از اين آزمايش زمان پيروز بيرون آمده مدل جمهوري اسلامي است و اگر اين مدل را مبنا قرار بدهيم چالش‌ها، توانمندي‌ها و ظرفيت‌هاي خودمان را درک مي‌کنيم.

رئيس دستگاه سياست‌خارجي کشورمان با اشاره به اينکه بدخواهان ايران هم به اين مسئله پي برده‌اند تاکيد کرد که دليل ناراحتي آنها از توافق اخير ناشي از همين مسئله است.

وي ابراز داشت: اسرائيل پي برده که راه جلوي ايران را گرفتن ايجاد توهم از توان تخريبي ايران است تا از اين دريغ جنايت خود را مخفي کند تاکيد کرد که اکنون بزرگترين تهديد منطقه و جهان خود را مدعي امنيت مي‌داند.

ظريف اظهار داشت که طي 100 روز گذشته زلزله‌اي در روابط بين‌الملل رخ داده چون تمام برنامه‌هاي دشمنان و بدخواهان براي تهديد نشان دادن ايران با شکست مواجه شدند و فضاي ايران‌هراسي از بين رفته است.

وي با بيان اينکه ما مخالف نظام سلطه‌ايم تاکيد کرد که ما مخالفت خود را با حرف و ديدگاه خود بيان مي‌کنيم که تفکر سلطه را زير سوال مي‌برد و آنها نگراني‌شان را از اين مسئله با ادعاي تهديد هسته‌اي و دخالت ايران در امور همسايگان بيان مي‌کنند.

ظريف ادامه اظهار داشت که بايد ابزار نظام سلطه در تهديد معرفي کردن ايران شکسته شود که اين امر بايد بوسيله حفظ عزت و اصول نظام باشد.

وزير خارجه کشورمان تصريح کرد: ما نمي‌پذيريم که به ما امر و نهي شود، ما نمي‌پذيريم که آينده ما را آنها شکل دهند و در زمين آنها بازي کنيم، ما بازي را تعيين مي‌کنيم و آينده را رقم مي‌زنيم.

* قصد ندارم از رهبري خرج کنم

به گزارش خبرنگار فارس، محمدجواد ظريف در ادامه سخنانش در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه آيا قبل از امضاي توافقنامه ژنو مقام معظم رهبري در جريان بودند گفت: من قصد ندارم از ايشان خرج کنم هر لحظه ايشان تصميم بگيرند مذاکرات متوقف مي‌شود.

وي اضافه کرد: ادعاي ما اين است که مطيع رهبري باشيم و اگر تصميم بگيرند راجع به کلمات دخالتي کنند تصميم ايشان است بنده اختيار ندارم وارد اين حوزه شوم ايشان چارچوب‌ها را مشخص مي‌کنند و مسئوليت مذاکره با من است.

رئيس دستگاه ديپلماسي اضافه کرد: ايشان بزرگواري خود را راجع به تيم مذاکره‌کننده مطرح کردند و من قدردان و سپاسگزار اين بزرگواري هستم و معتقدم ما بايد خرج نظام و رهبري شويم نه رهبري خرج ما.

اين اظهارات ظريف با تشويق حاضران روبرو شد.

وي با اشاره به بي‌اعتمادي مردم ايران نسبت به نيات کشورهاي غربي اظهار داشت: ما بايد با چشم باز حرکت کنيم.

ظريف با اشاره به توافقنامه ژنو که در چهار صفحه تنظيم شد، عنوان کرد: نيمي از اين توافقنامه ديدگاه‌هاي طرفين است و نيمي ديگر ديدگاه‌هاي ما و اگر قرار بود که صددرصد ديدگاه‌هاي ما باشد نطق و سخنراني بود تا توافقنامه.

*مستخدم مردم هستيم/وظيفه ما برداشتن فشارهاست

رئيس دستگاه ديپلماسي با ذکر اين نکته که مردم ما در طول 35 سال گذشته نشان دادند تحريم و فشار کارساز نيست، خاطرنشان کرد: البته اين بدان معنا نيست که تحريم فشار وارد نمي‌کند و بر زندگي مردم تاثير ندارد بلکه وظيفه ما برداشتن فشارهاست و ما مستخدم اين مردم هستيم.

ظريف اضافه کرد: وظيفه ما اين نيست که براي مردم هزينه درست کنيم بلکه وظيفه داريم اين هزينه را برداريم و تعريف ديپلماسي اين است که اهداف را با کمترين هزينه به پيش ببريم چراکه هزينه کردن هنر نيست.

وزير خارجه با بيان اينکه مردم ما نشان دادند که علي‌رغم همه فشارها حاضر نيستند بر اصول خود معامله کنند، گفت: اين سرمايه‌اي است که بايد از آن بهره ببريم تا مشکل را از روي دوش مردم برداريم.

*امکان رسيدن به راه‌حل هست

وي در ارزيابي از توافقنامه ژنو با بيان اينکه امکان رسيدن به راه‌حل وجود دارد، عنوان کرد: زيرا ما به خودمان مطمئنيم نه اينکه به طرف مقابل اعتماد داشته باشيم.

ظريف با ذکر اين نکته که آمريکا و رژيم صهيونيستي قدرقدرت نيستند و تنها قدرت ذات باريتعالي است، اظهار داشت: اين را باور کنيد.

وي با اشاره به اظهارات اوباما در يک مرکز صهيونيستي مبني بر اينکه اگر مي‌توانستم نمي‌خواستم که حتي يک پيچ و مهره در برنامه هسته‌اي ايران باشد، عنوان کرد: ما بايد خودباوري خود را بشناسيم نه اينکه براساس ديدگاه‌هاي آنها عمل کنيم، زيرا ديدگاه‌هاي آنها متضمن منافع خودشان است.

رئيس دستگاه ديپلماسي با اشاره به حضورش در جامعه دانشگاهي در شش سال گذشته، گفت: محيط‌هاي دانشگاهي ما بايد محيط نوانديشي باشد و ما در وزارت خارجه آماده تبادل نظر با اساتيد حوزه و دانشگاه هستيم. ما بايد شرايط کنوني جهان را بشناسيم.

*کشتي سياست خارجي کشتي جناحي نيست، کشتي ملي است

ظريف با بيان اينکه نيازمند نقد هستيم، يادآور شد: کشتي سياست خارجي کشتي جناحي نيست بلکه کشتي ملي است و هرجا سوراخ شود همه با هم مي‌رويم.

*اجازه نمي‌دهيم به مردم ايران توهين شود

ظريف در پاسخ به سوال يکي از حاضران مبني بر اينکه مردم انتظار دارند در برابر ياوه‌گويي‌هاي اوباما و ديگران واکنشي محکم نشان داده شود و نه ديپلماتيک، گفت: ما در برابر حرف بي‌مورد موضع محکم اتخاذ مي‌کنيم ،البته ممکن است به زبان ديپلماتيک بيان کنيم. ما اجازه نمي‌دهيم منافع ملي و حقوق کشور را زير پا بگذارد.

وي ادامه داد: اوباما اين اظهارات را خطاب به گروهي خاص عنوان مي‌کند و مطالبي که به ايران نسبت مي‌دهند جديد نيست و سال‌هاست که اين مطالب را عنوان مي‌کنند و به جايي هم نمي‌رسند.

وي اضافه کرد: متاسفانه به جاي اينکه حرف جديد اوباما در سخنراني‌اش مبني بر پذيرش غني‌سازي در ايران را در نظر بگيريم حرف‌هاي جديد او را تبليغ مي‌کنيم.

رئيس دستگاه ديپلماسي با تاکيد مجدد بر اينکه نمي‌پذيريم کسي به مردم ما توهين کند، افزود: هر بار يک مقام خارجي به مردم، انقلاب و کشور توهين کند يقين بدانيد که دربرابرش واکنش نشان مي‌دهيم.

*ساختمان تحريم‌ها فروريخت

وي در پاسخ به سوال نماينده مقام معظم رهبري در دانشگاه امام صادق مبني بر اينکه ما در مذاکرات ژنو چيز کمي به دست آورديم و چيزهاي زيادي از دست داديم، با بيان اينکه نظر ايشان محترم است، خاطرنشان کرد: تحريم‌ها يک ساختمان و فضا بود و خيلي از اتفاقات و تحريم‌هاي اعمال شده عليه ايران در هيچ قاعده و قانوني نبود و در حال حاضر ساختمان تحريم‌ها و فضاي ايجاد شده فرو ريخته است.

وي سروصداهاي کوهن معاون وزير خزانه‌داري آمريکا درباره تحريم‌ها را در راستاي حفظ فضا برشمرد و تصريح کرد: ساختمان برنامه هسته‌اي ما حفظ شده و غني‌سازي 20درصد با فاصله کمتر از 24ساعت قابل بازگشت است.

وي از حاضران و دوستان تقاضا کرد که متن توافقنامه را بخوانند و به تبليغات نگاه نکنند.

رئيس دستگاه ديپلماسي در پاسخ به سوال ديگري درباره حق غني‌سازي ايران در توافقنامه ژنو خاطرنشان کرد: ترجمه اين متن عين متن انگليسي است و در مواردي ما احتياط کرديم و يک مقدار به ضرر خود ترجمه کرديم حق غني‌سازي و حق هسته‌اي در معاهده ان‌پي‌تي به عنوان حقي غيرقابل انفکاک شناخته شده و قابل شناسايي نيست و بايد به آن احترام گذاشت. مثل اين است که کسي بگويد حق حيات شما را شناسايي کردم و اگر او شناسايي نکند يعني ما حق حيات نداريم؟

ظريف با بيان اينکه در اين توافقنامه دو بار عنوان شده که غني‌سازي در خاک ايران خواهد بود و تحريم‌ها برداشته مي‌شود، افزود: آمريکايي‌ها قاعده‌اي تحت عنوان قاعده 321 دارند که براساس آن هر کشوري با آمريکا قرارداد هسته‌اي امضا کند تعهد خواهد کرد که غني‌سازي نداشته باشد.

وي به تعهد امارات متحده عربي مبني بر اينکه هيچگاه غني‌سازي نخواهد داشت و همچنين پنج‌سال مذاکره دولت عربستان با آمريکا در اين خصوص اشاره کرد و افزود: آمريکايي‌ها اين حق را براي آنها نپذيرفته‌اند.

*آدم دروغگويي نبوده‌ام

ظريف اضافه کرد: من در زندگي‌ام آدم دروغگويي نبوده‌ام. من را باور نمي‌کنيد. متاسفانه من در داخل بايد براي دوستان از روزنامه واشنگتن‌پست نقل قول کنم. اولين کسي که توافق ژنو را در اختيار خبرنگاران قرار داد من بودم ولي دولت آمريکا کاغذي را (Fact Sheet) که در آن غني‌سازي نبود و روزنامه واشنگتن‌پست که نظرات وزارت خارجه و دستگاه اطلاعات خارجي آمريکا را منعکس مي‌کند در مطلبي از دولت آمريکا براي دروغگويي در اين زمينه انتقاد کرد.

وي گفت: بحث غني‌سازي در دو جاي سند آورده شده و در سند شروطي را که نمي‌توانستيم بپذيريم برداشتيم.

رئيس دستگاه ديپلماسي در پاسخ به سوالي با بيان اينکه فاصله دستيابي به توافق نهايي يک سال است، خاطرنشان کرد: مرحله نهايي نيز بايستي مدت‌دار باشد و بعد از مرحله نهايي با برنامه هسته‌اي ايران مثل هر کشور ديگري که سلاح ندارد برخورد خواهد شد.

وي يادآور شد: اگر ما محدوديتي را براي گام اول و نهايي مي‌پذيريم، موقتي است.

ظريف با طرح اين پرسش که چه تضميني وجود دارد که به مرحله نهايي برسيم؟ عنوان کرد: هيچ تضميني وجود ندارد ما خيالمان جمع است که روند برمي‌گردد و قابل بازگشت است.

رئيس دستگاه ديپلماسي با اشاره به توليد 450 کيلو اورانيوم 20 درصد خاطرنشان کرد: ما 250 کيلو از آن را بدون کمترين مابه‌ازا به اکسيد تبديل کرديم و در طول سه سال گذشته، آژانس در ماه سپتامبر عنوان کرد که اورانيوم 20 درصد شما از 200 کيلو بيشتر شده است.

ظريف افزود: ميزان اورانيوم 20درصد ما، علت تبديل آن به سوخت و رقيق کردن آن مشخص است و من وارد برخي موضوعات نمي‌شوم. حاضرم تهمت و افترا بشنوم، ولي مصالح ملي را فداي دفاع از خود نکنم.

رئيس دستگاه ديپلماسي افزود: من اخيرا سفري به کويت داشتم و خبرنگاري راجع به جزاير سه‌گانه از من سوال کرد که من موضع هميشگي کشور را بيان کردم، اما دوستان من را به وادادگي متهم کردند و از منافع ملي خرج کردند تا دعواي سياسي را به پيش ببرند.

رئيس دستگاه ديپلماسي خطاب به کساني که او را به وادادگي متهم کرده‌اند گفت: اگر وزير خارجه شما نيز حرفي زده بايد مي‌گفتيد نگفته. يک نفر به من جواب دهد که آيا اين منفعت نظام و کشور است؟ براي چه کسي کار و به چه کسي کمک مي‌کنيم؟

وي در خصوص خبر منتشر شده در يک سايت درباره تمايل نتانياهو براي مذاکره با روحاني عنوان کرد: کدام مقام رژيم صهيونيستي گفته که مي‌خواهد با ايران مذاکره کند به جز يک سايت ايراني؟

وزير خارجه سوال کرد چرا براي يک رژيم جعلي موقعيت و مشروعيت درست مي‌کنيم؟

وزير خارجه در ادامه با بيان اينکه ساختار برنامه هسته‌اي ما باقي خواهد ماند و آنچه مي‌پذيريم قابل بازگشت است، گفت: اما بسيار بعيد مي‌دانم که فضاي رواني شکسته شده به راحتي بازگردانده شود.

رئيس دستگاه ديپلماسي افزود: همه بايد با هم همدل، همصدا و يکدست از فضاي کنوني استفاده سياسي و اقتصادي کنيم.

وي با بيان اينکه اسلام‌هراسي، ايران‌هراسي و شيعه هراسي سکه بازارهاي اين بي‌انصاف‌ها (غربي‌ها) شده گفت: در حال حاضر شيعه‌کشي و نقض حقوق شيعه و مسلمانان پسنديده شده و ما بايد از فرصت کنوني استفاده کرده و با اين مسائل مقابله کنيم.

ظريف در پاسخ به اين پرسش که چرا سياست خارجي کشور محدود به پرونده هسته‌اي و ارتباط با کشورهاي حوزه خليج فارس شده و شما چه تلاشي در 100 روز دولت براي مقابله با رژيم صهيونيستي انجام داده‌ايد؟ گفت: نتانياهو به اندازه‌اي که اين سه ماه عصباني شده در 8 سال گذشته عصباني نشده بود. تلاشم را با افتخار خواهم کرد. ما داريم فرش را از زير پاي رژيم صهيونيستي مي‌کشيم.

*19هزار سانتريفيوژ داريم که از اينها 8 تا 9 هزار سانتريفيوژ با اورانيوم مي‌چرخد و بقيه يا نمي‌چرخند يا بدون اورانيوم مي‌چرخند

رئيس دستگاه ديپلماسي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه با توجه به اينکه تزريق اورانيوم به سانتريفيوژها متوقف شده به منزله توقف غني‌سازي نيست؟ گفت: در حال حاضر 19هزار سانتريفيوژ داريم که از اينها 8 تا 9 هزار سانتريفيوژ با اورانيوم مي‌چرخد و بقيه يا نمي‌چرخند يا بدون اورانيوم مي‌چرخند. هيچ مابه‌ازايي نبوده است. ما اورانيوم تزريق نکرده بوديم و اين هم متعلق به اين دولت نيست، بلکه از گذشته بوده است.

* هم مهره براي مذاکره داريم و هم موضوع

ظريف در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينکه براي شش ماه آينده و مذاکرات اصلي چه چيزي براي معامله داريم و اينکه گفته مي‌شود همه مهره‌هاي معامله را داده‌ايم، تصريح کرد: آنچه الان توافق مي‌کنيم قسمتي از توافق نهايي است و برنامه اصلي ما و چارچوب نهايي آن مشخص است. غني‌سازي در ايران ادامه مي‌يابد تحريم‌ها رفع مي‌شود و ما نگراني‌هاي معقول جامعه بين‌المللي را رفع مي‌کنيم.

رئيس دستگاه ديپلماسي تصريح کرد: ما هم مهره براي مذاکره داريم و هم موضوع براي مذاکره. چيزي که الان است موقتي و شش‌ماهه است.

وي با بيان اينکه براساس توافق ژنو همه تحريم‌هاي شوراي امنيت و تحريم‌هاي دوجانبه و چند‌جانبه هسته‌اي برداشته خواهد شد، گفت: ما راجع به حقوق بشر مذاکره نکرده‌ايم که بخواهد حذف شود.

وي همچنين گفت: ما با آمريکا درباره حقوق بشر و ساير موضوعات مذاکره نکرديم.

* برخي گفتند من صلاحيت ندارم صحبت کنم/ من 20 سال است امنيت بين‌الملل درس مي‌دهم

ظريف در پاسخ به پرسش ديگري مبني بر اينکه چرا آمريکا از موشک‌هاي ساخته شده ايران نمي‌ترسد؟ گفت: آمريکا از فرهنگ شهادت ما مي‌ترسد. بزرگترين مانع براي آمريکا قدرت مردم ايران، خودباوري، مقاومت و فرهنگ ايثار و شهادت است و نمي‌توانيم اين سرمايه را با سلاح عوض کنيم.

وي با بيان اينکه من اهل شعار نيستم، افزود: برخي گفتند که من صلاحيت ندارم که در اين باره صحبت کنم. من متون امنيت استراتژيک آمريکا را خوانده‌ام و 20 سال است که امنيت بين‌الملل درس مي‌دهم. نگراني آمريکا از فرهنگ مقاومت ما است و از سلاح ما نيست.

به گفته وي اگر مباني قدرت خود را نفهميم در زمين طرف مقابل بازي کرديم.

وي در پاسخ به سوال ديگري درخصوص اينکه اوباما از مذاکرات ايران و آمريکا سخن گفته، گفت: اوباما چيزي را لو نداده ما در حاشيه مذاکره با 1+5 با آمريکايي‌ها گفت‌وگو کرديم و من هيچ‌وقت اين را مخفي نکردم.

رئيس دستگاه ديپلماسي اضافه کرد: چرا همه چشم‌ها به دهن اوباما است، مگر من خودم تماس تلفني کري را اعلام نکردم؟ ما چيزي براي مخفي کردن نداريم.

وي گفت: من از رهبري خرج نمي‌کنم اما اگر ايشان نظري داشته باشند ما خود را ملزم به اطاعت از ايشان مي‌دانيم و ايشان نيز بر اين نکته درخصوص من و آقاي روحاني اشراف دارند.

ظريف درباره اظهارات مقام معظم رهبري مبني بر اينکه خوشبين به آمريکايي‌ها نيستند، گفت: ما نيز خوشبين نيستيم ما به خودمان و خدا خوشبين هستيم و طرف مقابل نمي‌تواند براي ما تعيين تکليف کند و ما اين توان را داريم که تعيين تکليف مذاکره را کنيم و ما نيز عدم خوشبيني مقام معظم رهبري را داريم.

وي در پايان در پاسخ به سوالي درباره انتخاب سفرا با بيان اينکه تلاش ما در دستگاه سياست خارجي اين است که افرادي را تربيت کنيم که وابسته به کشور و نظام باشند، افزود: در دوران آقاي ولايتي با ايجاد دانشکده وزارت خارجه اين مسئله به خوبي دنبال شد و ما در حال حاضر ديپلمات‌هاي خوبي داريم.

وي گفت: هيچکدام از ما و همکارانم زيبنده اين نظام و مردم نيستيم ولي تلاشمان را مي‌کنيم.

وزير خارجه همچنين در خصوص دريافت غرامت جنگي از عراق تصريح کرد: ما از حقوق مردم کوتاه نمي‌آييم.

انتهاي پيام/ص

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس